لوله زهکش پی وی سی از محصولاتیست که در صنعت کشور بسیار مورد استفاده و استقبال قرار می گیرد.شکل ظاهری این نمونه لوله بصورت کلافهای خرطومی مشبک و غیر مشبک می باشد که طول کلافها و تعداد سوراخ ها در هر ردیف بر حسب سفارش مشتری قابل تغییر می باشد. دلیل افزایش مصرف این نوع لوله در کشوراین است که با توجه به شرایط آب و هوای کشور با افزودن مواد خاص، مقاومت و استحکام این لوله ها نسبت به شرایط جوی کشور افزایش یافته است.
برای اینکه مشتریان از کیفیت محصولات مطمئن گردند بر روی همه محصولات مهر استاندارد و نام کارخانه با تضمین کیفیت ۱۰ ساله زده شده است. برخورداری از استاندارد DIN ۱۱۸۷ آلمان برای لوله های پی وی سی زهکش این شرکت امتیاز بزرگی به حساب می آید.شرکت تولیدی روتنگران پارسه لوله های زهکش را با استفاده از مواد PVC و با افزودن استابلایزرهای خاص لوله زهکشی پی وی سی تامین و تحویل می نمایند.
نه تنها در کشور بلکه در سطح جهان این لوله پرمصرف ترین لوله از نوع پلیمری می باشد دلیل این امر نادر بودن لوله سوراخ دار پلیمری است. از مصارف و کاربردهای لوله زهکش پی وی سی می توان به استفاده در زمین های کشاورزی به منظور خارج ساختن آب اضافه حاصل از آبیاری یا بارندگی و زمینهایی که به دلایل مختلفی خاک آنها شور یا قلیایی شده است و همچنین اطراف ساختمانها، پل ها، جاده ها و … و در زمین های ورزشی یا تفریحی اشاره کرد.
آزمون های به نام های تست آبکش، تست استحکام، تست ابعاد، تست وضعیت ظاهری به منظور ضریب اطمینان بر روی لوله ها انجام می شود. لوله پی وی سی زهکش در مقایسه با لوله های دیگر، عمر مفید بالاتر در مقابل لوله سیمانی دارد و همچنین حمل و نقل آسانتر و وزن کم آن ، نصب راحت و آسان ، استحکام و مقاومت در مقابل املاح شیمیایی و انعطاف پذیری بالا مزیتهاییست که لوله های زهکشی نسبت به لوله های دیگر دارند.
یکی از این ابزارها، لوله های زهکشی بود و همانطور که محققان و مجریان و بهره برداران پروژه های زهکشی محصولی را میخواستند، طول عمر آن حداقل ۳۰سال، قیمت ارزان، مقاوم در مقابل بار خارجی، عدم تأثیرگذاری در مقابل خورندگی ها و وزن سبک و قابلیت اجرایی سریع و آسان ازفاکتورهای اصلی لوله مورد نظر بود. لوله های زهکشی از جنس PVC و طبق استاندارد ملی ۷۶۶۹ یا DIN 1187 تولید می گردند. یکی ازمسائل مهم در اجرای لوله زهکشی زیر زمینی فیلتر کردن لوله زهکش جهت جلوگیری از مسدودکردن سوراخ های دوم زهکش و همچنین تسهیل ورود آب لوله به است که این موضوع تا چند سال پیش در سراسر دنیا و ایران با استفاده از شن دانه بندی شده انجام می پذیرفته است.
باقی ماندن آب در زمین که می تواند به دلیل باران شدید و مداوم، نشت از رودخانه ها وکانال ها ، بالا بودن سطح آب های زیرزمینی، وجود موانع طبیعی و مصنوعی در مسیرحرکت آب های زیرسطحی و… باشد، باعث پرشدن خلل و فرج خاک و کاهش اکسیژن آن، کاهش فعالیت میکرو ارگانیزم ها و در نهایت باعث کاهش کیفیت خاک و در نتیجه از بین رفتن گیاهان و موجودات زنده خاک شود. به منظور بهبود کیفیت و جلوگیری از تخریب خاک، با استفاده از زهکشی آب و املاح اضافی از خاک خارج و شرایط مناسب برای کشت گیاهان فراهم می گردد.
از جمله موارد کاربرد لوله های زهکشی عبارتند از:
مزایای لوله های زهکش با پوشش فیلتر مصنوعی:
از جمله مزایای عمده لوله های زهکش با پوشش فیلتر مصنوعی نسبت به لوله های زهکشی معمولی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
قیمت فیلترهای مصنوعی درمقایسه با فیلتر های شن و ماسه بسیار ارزان تر می باشند.
فیلتر یا پوشش اطراف لوله زهکش مواد دارای خلل و فرجی می باشد که منظور یک یا چند کارکرد مورد استفاده قرار می گیرد. این پوشش می تواند به عنوان پشتیبان مکانیکی لوله و یا به منظور ایجاد حائل بین لوله و خاک به منظور جلوگیری از ورود ذرات به درون لوله وگرفتگی منافذ زهکشی بکار رود.
به طورکلی کارکردهای پوشش لوله را به شرح زیر میتوان بیان نمود:
۱- نقش هیدرولیکی : ایجاد فضای با خلل و فرج بالا و در نتیجه ایجاد نفوذ پذیری مناسب و کاهش مقاومت در اطراف و درون منافذ لوله زهکش.
۲- نقش مکانیکی: ایجاد پشتیبان و محافظ در جهت شعاع لوله و جلوگیری از ایجاد خمش اضافی و صدمه دیدن لوله دراثرنیروی وارده ناشی از بارخاک.
۳- نقش بسترسازی: ایجاد بستری درزیر لوله به منظور جلوگیری از جابجایی لوله در زمان کارگذاری و بعد از آن در اثربار خاک.
مشخصات لوله های زهکشی با پوشش فیلتر مصنوعی
با توجه به گذشت مدت زمان کوتاهی از کاربرد این لوله ها در داخل کشور، در این خصوص استاندارد ملی تدوین نگردیده است. مشخصات ارائه شده برای این لوله ها براساس استاندارد کشورهلند به شماره ۷۰۹۰ می باشد.
انبار کردن کردن لوله های زهکشی با فیلتر مصنوعی:
1- این لوله نیز بایستی مشابه لوله های زهکش بدون پوشش به صورت افقی در انبار نگهداری شوند.
2- حداکثر دوره زمانی انبارداری این لوله ها سه ماه می باشد.باید سعی شود دوره انبارداری به حداقل کاهش داده شود.
3- از تماس مستقیم لوله ها با نور خورشید جلوگیری شده و لوله به اندازه مصرف روزانه از انبار خارج شود.
حمل و نقل لوله های زهکشی با فیلتر مصنوعی:
1- جابجائی لوله در زمان قراردادن و یا خارج ساختن لوله از انبار و در زمان کارگذاری می بایستی به دقت صورت پذیرد.
2- برای مهار لوله در زمانبارگیری در کامیون نبایستی از طناب باریک و نازک استفاده شود. برای این کار میبایستی از تسمه های پهن پارچه ای کمک گرفته تا باعث صدمه به لوله ها نشود.
3- لوله های با پوشش معیوب ویا ناقص می بایستی قبل از حمل جدا شوند.
کنترل کیفی
به منظور انطباق لوله های زهکشی تولیدی این شرکت با ویژگیهای مورد نیاز تعیین شده در استاندارد DIN 1187 آلمان ، آزمایشات زیر بر روی لوله ها انجام می پذیرد:
۱- آزمون مقاومت به ضربه
۲- آزمون سفتی، دو پهن شدن
۳- آزمون منافذ آبکش
۴- آزمون کشش با اتصالات بوشنی
۵- آزمون ابعاد
۶- آزمون نشانه گزاری
۷- آزمون وضعیت ظاهری
انواع روش های زهکشی
زهکشی یکی از کارهایی است که تقریبا از دویست سال قبل مرسوم بوده است. آب از زمین بطور طبیعی خارج میشود ولی جهت تسریع این عمل از زهکشی استفاده میشود.
انواع زهکش:
۱٫ زهکش روباز
۲٫ زهکش لوله ای
۳٫ زهکش لانه موشی ( Mole drian )
۴٫ زهکش عمودی ( چاه )
۵٫ زهکش حائل
زهکش روباز :
کانال با مقطع معمولا ذوزنقه ای شکلی است . درکانال زهکشی به مراتب بیشتر از کانال آبیاری است .
نکته : کانال زهکشی در گودی و کانال آبیاری در ارتفاع است .
زهکش های لوله ای :
این زهکشها در سه نوع یافت میشوند :
الف : تن بوشه ای ( سفالی )
ب: پلاستیکی
پ: سیمانی
لوله های سیمانی با قطرهای مختلفی تولید میشوند و معمولا روی لوله مشبک است .
لوله های سفالی معمولا در قطر های ۵، ۶٫۵،۸،۱۰،۲۰ سانتی متر و طول ۳۰ سانتی متر تولید میشوند. حسن این لوله این است که در برابر واکنش شیمیایی آب مقاوم است .
لوله های سیمانی معمولا به قطر ۱۰،۱۵،۲۰ سانتی متر و طول ۳۰ سانتی متر موجود است . باید توجه داشت در خاکهای سولفات دار باید در ساخت این لوله ها از سیمان ضد سولفات استفاده شود .
لوله های پی وی سی ( لوله پلی اتیلن و پی وی سی ) به دو صورت صاف و موجدار تولید میشوند . در شرایط مساوی قطر لوله موجدار را باید ۲۰ درصد بیشتر از طول لوله صاف گرفت که این مساله به خاطر بوجود آمدن افت ناشی از موجهای لوله است .طول این لوله ها تا ۱۰۰ متر میرسد.
جهت استعلام قیمت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.
تلفکس (خط ویژه): 02144106256
تلفکس (خط ویژه): 02632701094
مهندس محمد رضا عزیزی (مدیرعامل): 02144106256
مهندس محمود اسدی (مدیر فروش): 09121249231
ایمیل: Rotengaran@gmail.com
صادرات لوله زهکشی از طریق وبسایت روتن پلاست یکی از زیر مجمحوعه های هلدینگ روتنگران پارسه انجام میشود. لطفا جهت استعلام قیمت لوله پلی اتیلن زهکشی جهت صادرات با ما در تماس باشید.
لطفا نظرات خود را برای ما بنویسید ما به پیام های شما عزیزان پاسخ میدهیم.
سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.
6 Comments
سلام فیلم آموزش نصب لوله زهکش بزارید لطفا ممنون
سلام ممنون از پیغام شما فیلم معرفی و نصب بزودی در سایت قرار میگیرد.
اتصالات لوله زهکش رو میشه با دستگاه جوش پلی اتیلن انجام داد؟
اتصالات زهکش جوشی است یا پیچی؟
اتصالات لوله زهکشی بسته به نوع لوله انتخاب میشود تنوع لوله ها بالاست و کاربرد های مختلفی دارند لطفا جهت نصب با ما در تماس باشید.
سلام ممنون از اطلاعات مفیدتون لوله زهکش با الیاف طبیعی بهتر است یا مصنوعی برای زمین چمن نیازمندیم
سلام مچکریم از پیغام شما بیشتر در ایران از الیاف مصنوعی استفاده میشود بنا به قیمت و کیفیت کار مصنوعی پیشنهاد میکنیم